ŞEHİT İSA EKEN İLKOKULU

22.11.2017 327

Okulumuz 1990-1991 Öğretim yılında ilçemiz Mermer mahallesinde bir katlı, 5 dershaneli MERMER İLKOKULU adıyla açılmıştır.Mermer mahallesinde yapılan kooperatif evlerinin tamamlanması ve yerleşimle beraber nüfusun hızla artması mahallede en kısa sürede bir İlkokulun açılmasını gerektirmiştir. Çankırı Valiliği'nin girişimiyle yapılan okul; açıldığı yılda 85 öğrencisi, 5 öğretmeni ve 1 geçici hizmetlisi ile eğitim-öğretime başlamıştır. Isınma sobayla sağlanıyordu. Çevre düzenlemesi yoktu. 1995 yılında okulun 2 katı ve ek olarak kalorifer dairesi yapılarak 10 dershaneli İlköğretim Okuluna dönüştürülmüştür. Adı MERMER İLKÖĞRETİM OKULU olmuştur. Okulumuzun ismi İlçemiz halkından Hasan EKEN´ in oğlu İsa EKEN, Siirt İli Pervani ilçesinde askerlik görevi sırasında şehit olması ile 29 NİSAN 1999 yılında Karabük Valiliği´nin 700/6299 sayılı olurları ile ŞEHİT İSA EKEN İLKÖĞRETİM OKULU olarak değiştirilmiştir. 2012-2013  Eğitim Öğretim Yılından itibarande 4+4+4 Eğitim sistemine geçilmesiyle Şehit İsa Eken İlkokulu olarak eğitim öğretime devam edilmektedir.